Filter

Átmérő cm-ben

Magasság cm-ben

Hosszúság cm-ben

Frakció cm-ben

Gabion a gabion konstukciók

A gabionok horganyzott acélból készülnek, és természetes kővel töltik ki. Főleg támfalakra, folyamszabályozásra, épületek elkerítésére és dekorációs célokra használják.

A gabion kitörltő anyag természetes kő, amely különböző képpen rakható. Megfelelő gabionkitöltő lehet a hasított kő, bányakő vagy különféle dekoratív görgetegek.

Gabionok építése
A horganyott acélhólóból készült  kosár, mely kővel van kitöltve.

Kerti gabion

A kerti gabionokat ma már nagyon sk helyen használják, különösen a kis és közepes méretű kertekben, főleg a karbantartás megkönnyítése érdekében. A kerti gabionok alkalmazása nagyon jó ötlet, hiszen segítségével lehet számos tereprendezési és dekorációs rendszert létrehozni a kertekben, parkokban. Az egyszerű és praktikus formák például a padok, az asztalok. Valamivel bonyolultabb megcsinálni a kerti grillt és a pavilonok űlőkéit.

Gabionok felhasználása

A gabionok használata változatos és egyedi – lejtők, partok megerősítése, továbbá zajfalakat, gabion kerítések, elválasztó falak, díszítő falak készülnek belőle.

Gabion kerítés

A gabion kerítés fagyálló, stabil töltőanyaggal van megtöltve. Nagyon fontos a töltéshez használható kő szemcseméretének és a gabion rácsok sűrűségének összehangolása. A kövek sűrűn vannak a rácsba rakva, hogy ne lógjanak ki a fal síkjából.

A Gabion kerítések kombinálhatók kovácsolt kerítésekkel vagy fával. Különböző típusú töltőanyagokat választhatunk. A gabionszerkezetek kellemes benyomást keltenek, és ráadásul könnyen megváltoztatható, kombinálható a töltőanyag típusa.

A gabionok előnyei

A gabionoknak számos előnye van. Mindenekelőtt erősek, tartósak és hosszú élettartamúak. Ezt biztosítja a minőségi horganyzott háló és természetesen a kő. Ez a technológia a gabionokat egyedülálló termékké teszi, amely tartós és hosszú élettartamú karbantartás nélkül is. A gabionok építése egyszerű, gyors, környezetbarát, mivel nem használnak kémiai anyagokat, ráadásul bármilyen időjárás esetén is megépíthető hótól, fagytól vagy hőtől függetlenül.

Minden, ami a gabionok építéséhez kell

Minden, ami gabionok gyártásához és a gabion összeállításához kell, megtalálható üzleteinkben. A gabionok szerkezetével és a gabion építésével kapcsolatban mindent megtalál nálunk. 

A gabionok hegesztett vagy fonott drótkosarakból készülnek, a végén kővel töltve. Alkalmasak például támfalak, dekoratív falak építésére a kertben vagy más dekorációs célokra, például virágcserepek ... A gabionok nem zavarják a környezetet, és gyakorlatilag korlátlan az élettartamuk.