Keresse a leggazdaságosabb repülőutakat

Egyiptom A régi Kairó

Ünnep Egyiptom A régi Kairó


Egy újabb nyári terv az Egyiptomi kalandokkal teli régi Kairó felfedezése! Ez egy olyan kirándulás, amelyet sosem fogunk elfelejteni.

A körülbelül 7. évezredben alapított Kairó főváros, amely a Nílus dzsungelének közepén található. A város kínál egy csomó látnivalót, amelyek megérnek minden befektetett időt és pénzt. Az iszlám kulturális örökségének csodálatos elemzéseként a művészet, az építészet és a történelem kedvelői számára valóban megkapó hely.

Az első dolog, amit érdemes meglátogatni, a régi Kairó palotája. Az ikonikus Al-Azhar mecset őrzi a palota bejáratát. A Kom el-Shoqafa vagy a Bemutatás hegye is nagyszerű hely egy római parti sír megtekintésére, amelyet a II. és III. Császárság alatt építettek.

Egy másik látványosság az ókori egyiptomi mitológia ragyogó emlékei. A megőrzött történelem a Memphis-i kultúrával és az ókori Sakkáröntudattal kezdődik, amely a Nílus és a Völgy folyóinak mentén emelkedett. Az orsik, a szkarabeuszok, az amen-ra és az Anubis-emlékhelyek évszázadok óta állnak a maguk méltóságos szépségével.

Az ókori Egyiptom varázsa eltűnt, de a kultúra, az építészet és a művészet után maradt emlékek már rég az emberek legjobb barátja lettek. Az egyiptomi kultúrát ma mindenütt megtalálhatjuk, a kávézóktól az ékszerboltokig és a régi Egyiptom történetének állandó kiállítási anyagaiban.

Ha a turisták vonzódnak a tánc, a zene és a gasztronómia iránt, akkor a Kairóban található Khan el-Khalili piacon kell keresniük. A piacon számos bolt érhető el, és ékszereket, tányérokat és textíliákat is lehet kapni. Az éjszaka eltöltése a piacon a legjobb módja annak, hogy átérezze a kultúrát, úgy mint egy igazi helyi lakos.

Ha az utazók a szemét fáradnak a látnivalóktól és az ételektől, az Abdeen palota kertje tökéletes hely az idő eltöltésére. Ez egy gyönyörű, színes kert szökőkutakkal, pavilonokkal és az alattuk futó patak széles medencével. A kert a rohanó várostól egy kis csendet és nyugalmat kínál.

Egy nyaralás Kairóban az egyik legjobb módja annak, hogy elkezdjük a kulturális utazást, és sosem fogunk csalódni a város sok csodálattal teli helyeivel és színes kultúrájával. Úgyhogy ha valakinek van vakációra néhány szabad napja, ne habozzon: válassza ki Kairó hosszú listáját az érdekes látnivalóiról és elinduljon egy kalandos útra!


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom A régi Kairó


1. Milyen látnivalók találhatók Kairóban?

Kairóban számos látnivaló található, mint például a Gízai piramisok, a Szfinx, az Egyiptomi Múzeum, az Al-Azhar mecset, a Szent I. Gergely kolostor, valamint a Khan el-Khalili bazár.

2. Hogyan lehet megközelíteni a gízai piramisokat Kairóból?

A gízai piramisokat könnyen elérheted Kairóból taxival, de van lehetőség tömegközlekedéssel is. A metróval a Giza megállónál kell leszállni, majd taxival vagy lovaskocsival juthatsz el magukhoz a piramisokhoz.

3. Mennyibe kerül a belépő a gízai piramisokhoz?

A belépő a gízai piramisokhoz 80 egyiptomi fontba kerül. További belépők lehetnek szükségesek a belső területekre, mint például a felfelé vezető járatok a Kheopsz-piramisba.

4. Hol lehet helyi ételeket enni Kairóban?

Kairóban számos helyi étterem található, ahol megkóstolhatod az egyiptomi konyha ízeit. Ajánlott étkezési helyek közé tartozik az Al-Azhar Street környéke, ahol a helyiek gyakran étkeznek.

5. Van éjszakai élet Kairóban?

Igen, Kairóban élénk éjszakai élet található. Az Al-Azhar Park és a Zamalek negyed népszerű helyek az esti szórakozásra. Számos bár, klub és étterem is várja a látogatókat.

6. Milyen időjárás várható Kairóban?

Kairóban egész évben meleg és száraz időjárás jellemző. Nyáron nagyon forró, télen pedig enyhébb hőmérsékletekre lehet számítani. Az ideális idő a város meglátogatására tehát az őszi és tavaszi időszak.

7. Van lehetőség kirándulásokra Kairóból Egyiptomban?

Igen, Kairóból népszerű kirándulások indulnak más helyszínekre Egyiptomban. Például ellátogathatsz a Nílus-völgybe és a Luxori vagy Aszuáni templomokhoz, valamint a Vörös-tengeri üdülőhelyekre.

8. Mennyi időt érdemes eltölteni Kairóban?

Általában egy-két nap elegendő idő a főbb látnivalók felfedezésére Kairóban. Azonban ha több időd van, ajánlott további kirándulásokat is beiktatni az ország más részeibe.

9. Milyen pénznemértéket használnak Egyiptomban?

Egyiptomban az egyiptomi font (EGP) a hivatalos pénznem. Kaphatsz kisebb összegeket euróban vagy dollárban is, de a helyi vásárlásokhoz és fizetésekhez legjobb a helyi pénznemet használni.

10. Milyen nyelvet beszélnek Kairóban?

Az arab az Egyesült Arab Köztársaság hivatalos nyelve, amit Kairóban is beszélnek. Valószínűleg találkozol angolul beszélő emberekkel turisztikai helyeken, de néhány alap arab kifejezés is hasznos lehet.


Időjárás Egyiptom A régi Kairó


Az időjárás az Egységes Arab Köztársaság fővárosában, a történelmi és kulturális központban, Kairóban, jellemzően forró és száraz. Az éves átlaghőmérséklet 24°C, míg a nyári hónapokban a hőmérséklet akár 40°C körül is lehet. Amellett, hogy az éghajlat meleg és száraz, a várost az évszakok is befolyásolják.

Kairóban a tél (novembertől januárig) enyhe és száraz idővel jellemezhető, az átlagos hőmérséklet 13-19°C között mozog. A tél a turisták körében népszerűbb időszak, mivel a város látnivalói és múzeumai kevésbé zsúfoltak.

Az áprilistól szeptemberig eltartó tavasz és nyár azonban jelentős forróságot hoz magával, akár 40°C körüli hőmérsékletekkel is számolni kell. A napi átlag 30°C fölött van, míg az éjszakák rendszerint kellemesek, körülbelül 15-20°C-os hőmérséklettel.

Kairó időjárása viszonylag jól meghatározható a két évszak alapján. A téli szezon enyhe, de a nyári szezon - mely általában májustól szeptemberig tart - forró, száraz és párás. Ebben az időszakban a levegőben magas a nedvességtartalom, ami miatt a környék kellemetlen lehet azok számára, akik nem bírják a forró időjárást.

Kairó az ország települései közül a legmelegebb, ugyanakkor az egyik legjobb az időjárás a Hurgada és a Sharm el-Sheikh-nél található üdülőhelyeken, ahol az éves átlaghőmérséklet 23-26°C között ingadozik.

Az időjárás változása Kairóban különösen izgalmas az éjszakai sivatagi széltől, a habúból, amely homokfelhővel fed be mindent és borostyán árnyalattal borítja a várost, valamint a Nemzeti a megváltozó Évszakokat előkészítő szélvédő szezonoktól. A sivatag és a Nílus közelsége miatt Kairó egyedülálló időjárási jelenségekhez vezet, amelyek látványosak és tekintélyesek Az utazóknak minden bizonnyal érdemes felmérniük a várható időjárás körülményeit, mielőtt Kairó látnivalóit felfedeznék, ha szeretnének megfelelően felkészülni arra, hogy milyen időjárási körülményekre számíthatnak Egyiptomban.


Szállás Egyiptom A régi Kairó


Ahogy belépünk a régi Kairó történelmi negyedébe, egy olyan világba lépünk, ahol a múlt és a jelen találkozik. Egyiptom fővárosa izgalmas és kaotikus város, ami minden érzékszervünket megdobogtatja. Az itt található szállások az autentikus élményeket kínálják, lehetővé téve, hogy közelebbről megismerjük az ország kulturális örökségét.

Az egyik leglenyűgözőbb szállás Egyiptomban a régi Kairó szállodák, amelyek gyönyörű belső udvarral rendelkeznek, és képesek visszarepíteni bennünket az időben. Ezek a szállodák általában a történelmi helyek közelében találhatók, mint például az Al-Azhar mecset vagy a Khan El Khalili bazár, így ideális kiindulópont egy felfedező kalandhoz. A szállodák elegánsan berendezettek, és eredeti elemeket tartalmaznak a régi egyiptomi építészeti stílusokban. A szobák tágasak és kényelmesek, ellátva a modern kényelmi szolgáltatásokkal, hogy a vendégeknek minden kényelmet biztosítsanak.

A régi Kairóban találhatók olyan szállodák is, amelyek a Nílus partján helyezkednek el, és lenyűgöző kilátást nyújtanak a folyóra. Ezek a szállások általában luxus szállodák, exkluzív szolgáltatásokkal és kifogástalan kiszolgálással. A tágas teraszok és erkélyek lehetőséget adnak arra, hogy élvezzük a folyó látványát, vagy akár romantikus vacsorát fogyasszunk a Nílus parti teraszokon.

Ha meg szeretnénk tapasztalni a valódi egyiptomi kultúrát és életstílust, akkor érdemes megfontolni a helyi vendégházakban való megszállást is. Ezek a vendégházak hagyományos egyiptomi otthonokká alakultak át, és lehetőséget adnak arra, hogy betekintést nyerjünk az egyiptomi mindennapi életbe. Az itt lakók barátságosak és vendégszeretőek, és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy otthon érezzük magunkat. A szobák egyszerűek, de tiszta és kényelmesek. Az itt található vendégházak gyakran több száz évesek, és eredeti elemeket őriznek meg a hagyományos egyiptomi építészeti stílusokból. A vendégek részt vehetnek a helyi szokásokban és hagyományokban is, például közös főzésben vagy hagyományos táncházakban.

Mindegy, hogy milyen típusú szállást választunk a régi Kairóban, minden bizonnyal felejthetetlen élményben lesz részünk. A történelmi helyek közelsége, a gazdag kulturális örökség és a helyi vendégszeretet mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy emlékezetes maradjon az itt töltött idő. Bárhogy is döntsünk, egy biztos: a régi Kairó szállásai lenyűgöző helyek, ahol egyedülálló élményeket élhetünk át.


Repülőjegy Egyiptom A régi Kairó


A régi Kairó, Egyiptom fővárosa, izgalmas hely, ahol rengeteg történelemmel fogunk találkozni. Amikor azon gondolkodunk, hogyan jutunk el a régi Kairóba, a repülés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja annak, hogy a 21. században elérjük a múltat.

Az elmúlt években az Egyiptomban tartózkodó turisták száma jelentősen csökkent politikai és biztonsági aggodalmak miatt, de az ország újraindult a turizmus terén. Kairó az egyik legrégebbi fővárosok egyike, és az ókori világ egyik legnagyobb civilizációinak otthona. A főváros nyüzsgő, zajos, és tele van műemlékekkel. A régi Kairó – a belváros – a Művészeti Negyeddé változott, és az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kapott az ökoturizmusban.

Ha repülővel érkezel Kairóba, el kell venned az egyik nemzetközi repülőjáratot. Az Egyesült Államokból az EgyptAir és a Delta Air Lines járatain érdemes elindulni, mivel ezek biztonságosak és kényelmesek. Az EgyptAir általában az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és a Közel-Keleten felszálló utasok utazását szolgálja.

Az utazás előtt győződj meg róla, hogy értesültél az Egyiptomi Nagykövetség állapotáról és az országba való belépés feltételeiről. A legtöbb ország számára a vízum és a turisztikai adó kötelező, és előzetes foglalásra is szükség van.

Az érkezéskor fel kell töltened az útlevél adataidat az e-visa rendszerben, és fizetned kell a vízum- és turisztikai adót. Az Egyiptomi Repülőtéri Hatóság ellenőrizni fogja az érvényes egészségügyi bizonyítványokat is. Az érkezés után a belépőkapunál át kell adnod a vízumot, majd a becsomagolt bőröndödet átvételre utasítják.

Az Egyiptom belső részébe tartó repülőjáratok, például a régi Kairóba vezető járatok is kényelmesek és gyorsak. Az Egyiptomban belüli utazások korlátozottak lehetnek a biztonsági okok miatt, azonban a régi Kairó belső része könnyen megközelíthető a Nyugat-afrikai országokból és a tengerparti városokból érkező gépekkel.

A repülőjegyek ára általában a szezontól és az indulási helytől függ, például az Egyesült Államokból vagy Európából indított járatok árakon sokat változtathatnak. De ha megvan a repülőjegyünk, könnyen megszervezhetjük utazásunkat Kairóba és a régi város nézését. A régi Kairó varázslatos és izgalmas hely, ahol rengeteget lehet tanulni az ókori időkről. Ahhoz, hogy elérjük a szívébe, a repülés remek módja.


Több ezer boldog ügyfél

Nejrozsáhlejší online výběr letenek

Garantáltan a legjobb ár

Kedvezményes repülőjegyek

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek felfedezése