Kő mint építőanyag

A természetes kő nemcsak eredeti színével és utánozhatatlan szerkezetével tűnik ki, hanem elsősorban minőségével és tartósságával. A természetes kő felhasználható burkolóanyagként, legyen az kültér (kertek, házak, üzemek körül) vagy belső tér.

A természetes kő nemcsak minőségével, hanem sokoldalú felhasználásával is bizonyított. A természetes kőburkolatot nemcsak a lábazatok, továbbá a ház teljes  felületének,- kerítéseknek, kéményeknek, kandallóknak - a burkolására használják, hanem sok esetben a belső terekben is természetes követ találunk.
A falak burkolásakor a természetes kő a szigetelő réteggel, a légréssel együtt is javíthatja a falazat hőszigetelő tulajdonságait, és ezáltal energiát takaríthat meg. Szinte biztosan elmondhatjuk, hogy a természetes kő minden egyes darabja eredeti, két azonos követ nem találunk. 

Ha természetes követ használunk burkolatként, akkor biztosan nem fogjuk megbánni a választásunkat. Minősége mindazt biztosítja, amit a  burkolólapoktól elvárhatunk. Ezzel a legigényesebb vásárló is tisztában van.

A természetes kő gyakran szabálytalan alakú. Ezt a szabálytalan formát hasítással érhetjük el. Ezeket a burkolatok alkalmazhatjuk akár kültéren, akár beltéren egyaránt.

A leggyakrabban használt természetes kő:

Az andezit, mint természetes kő, nagyon szép formákban található meg a természetben. Szürkés-barnától a rozsdabarnásig találkozhatunk vele. A padló-és falburkolatok nagyon titokzatos, elegáns és finom megjelenésűek. Az andezit kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, különösen alkalmas külső kőburkolatnak, lépcsőnek. Ez a természetes kő nagyon népszerű és keresett az ügyfeleink körében. 

A travertin, mint  természetes kő a  természetben nagyon szép. Színével,erezeteivel, pórusosságával különbözik más kőzetektől. A travertinnek, mint burkolóanyagnak a felhasználási területe  nemcsak a fürdőszobákban, konyhákban lehetséges, hanem még kültéri bútorok, szökőkutak,padok és készülnek belőle.

A homokkő, mint természetes kő, nagyon közkedvelt anyag tartóssága és sokszínűsége miatt.