Díszkertek kőből

A kövek és sziklák fontos szerepet játszottak a mitológiában. Az erő, a szellem állhatatossága, a stabilitás, az erő szimbóluma volt, és ma is kimeríthetetlen energiaforrásként emlegetik őket. Ha díszkerted van, akkor a kövek nem hiányozhatnak belőle.

A kövek betervezése a kerti dizájnba nem olyan egyszerű,mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Csak bizonyos növények alkalmasak bizonyos típusú kövekhez. Ráadásul, ha mindenképpen azt szeretné, hogy a kert kinézete kiegyensúlyozott legyen, meg kell találnia egy megfelelő helyet, ahol a kompozíció valóban kiemelkedik, hangsúlyt kap..

Kő kínálat

A megfelelő kő kiválasztása valóban kulcsfontosságú. Ha egy egyedi szikla mellett döntött, ebben az esetben a ön kompozíciójának  középpontjában kerül. Növényekkel ültetett edényeket helyezhet el körülötte. Ha ön egy nagyobb, lyukacsos sziklát választ, tud bele apró bokrokat, virágokat ültetni. De arra is van lehetősége, hogy kiválaszt néhány követ, és  létre hoz egy  csendéletet.

A kő elhelyezése

A kő elhelyezése előtt egy lyukat kell ásni, amely körülbelül 45-50 centiméter átmérőjű legyen. A hátsó felének, aminek a kő támaszkodni fog,lefelé domborúnak kell lenni. Bármilyen szélvihar esetén a kő a helyén marad.Ha egyenesen állna, akkor szélvihar esetén  kimozdulhat.

Egy díszkertből sem hiányozhatnak a kövek. Egyediséget és stlítust adnak. Ahogy minden kő egyedi, ugyanúgy egyedi  lesz az ön kertje is.