Mire használható a gabion?

Korábban a gabionokat elsősorban támfalak építésére és a lejtők stabilizálására használták. A gabionfalak megakadályozzák a lejtők omlását. A gabionok vonzó külsejét a kúszó növények telepítésével tudjuk elérni.

Gabionok

A gabionok masszív szerkezete biztosítja a talaj teljes érintetlenségét, így a gabionokat kerítések építésére is használják a családi házak körül. Kisebb kerti díszítő elemek, padok, virágtartók pavilonok falak vagy kerti pergola építésénél is alkalmazzák őket.

A gabionok praktikusak, nem igényelnek karbantartást és hosszú az élettartamuk.  A gabion  fagyálló, rugalmas és elnyeli a talaj enyhébb süllyedését is. Egyszerű és igénytelen technológiának köszönhetően a gabionok könnyen bővíthetők és összekapcsolhatók más szerkezetekkel. Télen és rossz időjárási körülmények között is építhető. Természetes benyomást és modern megjelenést teremtenek minden ház köré.

A sokfajta kőnek köszönhetően a gabion elemek minden kertbe beilleszthetőek, a gabion kerítések szinte minden házhoz passzolnak. A leggyakrabban használt kövek sorrendje a következő:

  • andezit
  • pala
  • kvarcit
  • homokkő
  • sötét gránit
  • gránit

Gabiont önállóan vagy külső segítséggel?

Ha gabionokból készült falak, kerítések vagy más építmények építését fontolgatja, látogasson el a Kő Magyarország kereskedésébe, ahol  sok éves tapasztalattal rendelkező kollégák segítenek a gabionok, és más kövek értékesítésében, tanácsadásban.

A gabion kerítéseket és falakat önállóan is meg tudja építeni, mint bármi mást. Ha megvan hozzá a kellő ambíciója  és elegendő energiája, a gabionokat saját kezűleg készítse el. Kereskedésünkben ezzel kapcsolatban tanácsadással, szükséges anyagokkal segíteni tudunk. 

A gabion kerítésekhez a megfelelő kövek kiválasztása valóban nagyon fontos. A kőnek fagyállónak kell lennie és csak minimálisan lehet nedvszívó. Ha eljön hozzánk követ vásárolni, munkatársaink tanácsokat tudnak adni arról, melyik kő a legalkalmasabb a gabionokhoz. Elmondható, hogy az ilyen típusú építkezéseknél  leggyakrabban a kvarcit, az andezit és a palakő használatos.

Jöjjön el kereskedésünkbe, válasszon gabion kosarat és válasszon széles választékunkból köveket a gabion kitöltésére.