Kerítések természetes kőből

Kerítések természetes kőből

A kő az egyik legrégebbi építőanyag. A történelem során elsősorban házak, várak, erődítmények és kerítések építésére használták. Az új kerítés építésekor nem biztos, hogy Ön elsősorban követ fog választani. A kőkerítésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai a fa vagy tégla kerítéshez képest.

Anyagok kőkerítéshez

Andezit A88 Kőburkolat/kőfal

Szabálytalan, hasított természetes kő, andezit, sötét szürke színű. Ez a burkolóanyag alkalmas külső burkolatok, kőkerítések, lábazati kő, kandalló vagy homlokzati burkolásra. A burkolókő alkalmas továbbá belső kőfal burkolásra, amely élénkíti a ház belső térét.

Kvarcit K35 Kőburkolat/kőfal

Nagyon népszerű kültéri és beltéri burkolásra alkalmas természetes kő a kvarcit. Felhasználható még kerítések, lábazatok és homlokzatok burkolásra is a kvarcit. Az ilyen típusú kővel készült falburkolat nagyon elegáns. A természetes kő egyre gyakrabban kerül felhasználásra a belső falak burkolatára is.

Panel COGNAC SP55 luxus falburkoló panel

Cognac, természetes kőből készült, sötétebb árnyalatú, elegáns panel burkolat, mely kül- és beltérre egyaránt alkalmas. A Cognac panel masszívabb karakterű, melyet hasznának kandalló burkolatra, külső falburkolatra. A burkolólap adott méretre van formázva és kartondobozba van csomagolva. Nem szabad elfelejteni, hogy a kő természetes anyag, szerkezete és színe pedig a kő természetes tulajdonsága. Sötét színével növeli a tér eleganciáját.

Kőfal:

A természetes kőből készült kerítés tökéletes választás, azonban a gyönyörű megjelenés mellett a magasabb kivitelezési költségekkel is számolni kell. A kövek precíz burkolása már nem egy szokásos kőműves munka,  ezt már szakemberre kell bízni. A kőkerítések egyrészt hihetetlenül tartósak és nem igényelnek semmilyen karbantartást, másrészt a gyártásuk munka- és időigényes. A már elkészült kőkerítés több tíz évet is kibír különböző időjárási viszontagságok között is.

Esztétika (előny)

A kőkerítés építése művészet. A szakemberek, akik ezeket a kerítéseket építik, gondosan rakják, válogatják a köveket, hogy a belőlük épített fal szilárd legyen, ne essen szét. A kő alakja és súlya határozza meg, hova kerül beépítésre.  Annak köszönhetően, hogy a kövek sokféle színben és formában léteznek, az építkezések során kombinálhatják őket, hogy esztétikailag  beleolvadjanak a környező tájba.

Karbantartás (előny)

A kőkerítések hihetetlenül tartósak és nem igényelnek karbantartást. A kőkerítés nem gyengül, és semmilyen időjárási körülmény nem tesz kárt benne. Vannak kőkerítések, melyek évszázadok óta állnak.

Idő (mint hátrány)

A kőkerítés megépítése nagyon idő,- és munkaigényes. Azoknak, akik kőkerítéseket építenek, sok időt kell eltölteniük a megfelelő kövek felkutatásával és a megfelelő helyre történő elhelyezéssel.

Építők (hátrány)

Építőipari cégek, vállalkozások, melyek vállalnak kőkerítés építést, nem olcsó kivitelezők, mivel a kőkerítés építése hosszú ideig tartó igényes munkát követel.