Gabion több variációra

A gabionok felhasználásának lehetőségei tulajdonságaikon alapulnak. A  töltőanyaggal teli drótkosarak nehezek, ezért erősek és tartósak is egyben. Ezenkívül különleges karbantartást nem igényelnek, élettartamuk a használt horganyzott drótháló minőségétől függ. A gabionok ezért gyakorlati megoldást jelentenek  a lejtők alátámasztására akár  kiskertekben is. Jól alkalmazhatók  kerítésként, esetleg fával vagy fémmel kombinálva.

A kép illusztráció

A gabionoknak nemcsak gyakorlati, hanem esztétikai jelentőségük is van. Készíthetnek belőle dekoratív falat, tartóoszlopokat vagy egy egész pergolát. A gabionok térelválasztóként is funkcionálnak a kertekben, elválasztják a járdát, de a gabion kerítés védelmet nyújt a kíváncsi szemek elöl is.

Gabionokból kialakítható egy stabil kültéri ülőhely, amelyet saját maga is elkészíthet. Ha gabion szerkezetbe földet töltünk, létrehozhatunk egy növényekkel beültetett virágtartót vagy falat. Egyes építészek még ennél is tovább mennek, és gabionok segítségével egész falakat építenek.