Gabionok a belső terekben, mint építészeti konstrukciók része

Gabion tehát egy rácsos kosár, amely kiválóan összetartja a töltőanyagokat. Egyedi,  különleges kerti és belsőépítészeti elem azok számára, akik valami eredetit keresnek. Különösen a házban  vagy lakásban néz ki igazán érdekesen. A dekoratív dróthálóba többnyire köveket raknak.


Egyszerű és egyben nagyon dekoratív

Szépen néz ki, amikor a drótkosárban különböző színű köveket kombinálnak. Akár egyszerű díszeket és formákat is kialakíthatunk, például hullámokat.

A háló töltésére különböző frakciójú kövek használhatók, melyeknek  összhangban kell lenni a háló szemnagyságával. A látható felületen a kőnek 1,5–3-szor nagyobbnak kell lennie, mint a háló szemnagysága.

A szabályos négyzet alakú formában elhelyezett kövek egy asztal vagy a szilárd polc alapja is lehet. Gabionokból lépcsők vagy virágtartók is készíthetők. A fémszerkezet típusától függően kül,- és  beltéri kialakításúak vannak. Beltérre horganyzott szerkezeteket használnak. A tartósabb rozsdamentes acélnak viszont az az előnye, hogy vízben is használható, így valóban egyedi gabionokat hozhatunk létre.

A természet illóziója

A virágkedvelők a gabionokba életet visznek azáltal, hogy növényeket ültetnek bele. 

Gondoljunk csak bele, milyen különleges látványt nyújt, mikor az élettelen gabionba beépítünk egy akváriumot vagy egy egzotikus madarakkal teli kalitkát. Az Ön választása, hogy egy egyenes  oszlopot, kerek falat, vagy egy tehertartó falat épít. A gabionok használata tehát határtalan azoknak, akik a meglévő lakásukat szeretnék díszíteni, valamint azoknak is, akik épp most fognak hozzá a lakásépítéshez.

Mivel a kövekkel töltött huzalrács nem gyúlékony, ezért gyakran építik a kandalló köré családi házakban vagy közös helyiségekben is.

Az egyszerűbb tervezést Ön is elvégezheti, de az építészeknek vagy tervezőknek mégis több szakmai hozzáértésük, térbeli fantáziájuk van, ráadásul  jó tanácsokat is adhat Önnek.

A gabionok felhasználásával készült építészeti elemek a modernség és a luxus benyomását keltik, amely  mindenki számára elérhető. Az összeszerelés szárazon történik, tehát viszonylag olcsó. Az a tény, hogy nem kell ragasztani és nem kell szerelni, így a gabionnal való munka tiszta és gyors. A kialakításnak nem kell véglegesnek lennie, idővel megváltoztatható. A töltőanyagot egyszerűen ki lehet szedni, és újra felhasználják más típusú kosarakhoz.