Gabion - a kert dísze

A gabion falak a nyilvános terekről a családi házak kertjeibe költöznek.

Úgy gondolja,  hogy a gabionok csak az autópálya lejtőjének megerősítésére vagy támfalak létrehozására alkalmasak? Ez tévesen, hiszen  felhasználásuk széleskörű.  A közterekről a magán kertekbe húzódnak, sőt belső terekben is alkalmazzák már.

A gabionok felváltották a  beton és a téglafalakat. Ezek a természetes kővel töltött kosarak is nagy stabilitással, szilárdsággal vagy hosszú élettartammal büszkélkedhetnek. Ugyanakkor kínálnak valami extra dolgot is. A természetes kő még mindig természetesebben hat a kertekben, főleg hogy vízáteresztő fal, amelyet az év bármely szakában építhet, mivel létrehozásuk  száraz építéssel történik.


Drótkosarak kövekhez


A gabionok alapja hegesztett horganyzott hálókból készült speciális kosarak, amelyek különböző formájúak és méretűek lehetnek.

Ha Ön tölti meg  a kosarakat, játszhat a különböző kövek színeivel. A kosarakból virágtartó is formázható.

A kő nem az egyetlen lehetőség

A gabion kosarak leggyakoribb töltőanyaga a kő. Ha valaki önmaga elkészíti vagy elkészítteti a gabiont,  különböző színű töltőkövek közül tud választani,  és így érdekes színes építészeti elemet hozhat létre. A növényekkel beültetett kosarak is viszonylag elterjedtek.

A gabionok népszerűsége szélesebb körű használathoz vezetett

A gabion szerkezetekből nemcsak kocka vagy téglatest formák készülnek, hanem ovális virágtartók, padok, kiülők vagy más bútorok is. Itt általában a kövekkel töltött hálókat fa vagy fa-műanyag ülőfelületekkel egészítik ki.

Kerti kandalló gabionból

Mint nem éghető anyag, a kő és gabionszerkezetek is használhatók a kandalló betétnek.