Építsen gabion kerítést

Az utóbbi években a gabion kerítések egyre népszerűbb és keresettebb építészeti kiegészítők lettek. Családi házaknál használják leginkább, de már kereskedelmi épületeknél  is láthatjuk őket, és remek megoldást jelentenek a külterek elválasztására vagy a telkek határainak kiemelésére, kijelölésére. A gabionkerítés számos előnnyel jár.

Képillusztráció

A gabionkosár  horganyzott acélhálóból készül, amelyet merevítőhuzalok tartanak össze  és  kövekkel töltenek ki. Régebben a gabion kerítés  nem volt széles körben elérhető, de manapság nagyon közkedvelté vált és egyre több ember számára elérhető.

Ha kerítést szeretne építeni, vagy a telkét szeretné bekeríteni, gondoljon gabion építésre is. A funkciók mellett egyedi megjelenésükkel is kitűnnek, ami sok épületet még modernebbé tesz.

Gabionkosár-szórva vagy rakva?

Ha tulajdonságai miatt érdeklik a gabion kerítések, akkor az építkezés megkezdése előtt el kell döntenie, hogy szórva vagy rakva szeretné kitölteni a gabiont. A szórt gabionkosarak kivitelezése egyszerűbb, mert a kosárba csak önteni kell a töltőanyagot.

A szórt gabion kerítés építése gyors, a köveket általában közvetlenül a szerkezetbe öntik. A felhasznált kőnek azonban mindig nagyobb átmérőjűnek kell lennie, mint a kosár/háló szemnagysága.

Az egymásra helyezett gabionkerítések esztétikailag érdekesebbek, mert mozaikot hoznak létre. Mozaik formáláshoz használjanak különböző kőfajtákat, amelyekkel különböző színkombinációk hozhatók létre.

Gabion kerítés építésekor ügyeljen a gondos telepítésre, amely biztosítja a teljes szerkezet szilárdságát, tartósságát és stabilitását.


Látogasson el üzleteinkbe, ahol ne csak gabionkosarakat válasszon,
hanem különböző típusú köveket is a gabion kerítés kitöltésére.