Természet a modern otthonban

A kőnek is van stílusa. A kertben nem mindig a növényekre kell koncentrálni. Annak a kertnek, ahol túlsúlyban vannak a kőelemek, sajátos légköre lehet. Ezen felül érdekes kültéri környezetet teremthet, amelyben jól érzi magát.

A kőkert építésénél meg kell tervezni a kezdeti beruházásokat. A kövek gondozásáról tudnunk kell, hogy nagyon egyszerű, karbantartásuk minimális időt vesz igénybe. A kövek már az ókorban is jelen voltak a kertekben. A kövek előfordulása a kertekben még a gyepek és a virágágyásoknál is korábbi. A legrégebbi japán kertek nem voltak mások, mint felaprított fehét kövek terítéke. A Földközi-tengeren a kő nemcsak a természet jellegzetes része, hanem az ókortól napjainkig minden kert szerves része, legtöbbször hangsúlyos eleme is a kertnek. A megmunkált kő természetes alapanyag lépcsők, falak és támfalak építéséhez, járdák burkolásához és egyéb területek megerősítésére.

A kertben található kövek a sziklakert részét képezhetik, melyek nagyon népszerűek. A kőkertek kialakítását inspirálhatják a közeli hegyek, vagy más természeti képződmények. Válasszon olyan stílust, amely közel áll Önhöz, és a kertben található kövek biztosan nem fognak csalódást okozni.