Díszítő kövek a belső térben

A kő természetes anyag, amely egyedi tulajdonságainak köszönhetően egyre inkább használják a belső térben. Egyes  típusok még tartósabbak, mint a beton.

Beltéren akár minden helyiségben használható a kő. Nemcsak padló,- és falburkolatként alkalmazzuk, hanem készülnek a kőből mosdók, fürdőkádak, mosogatók valamint konyha és mosdó pultok, asztalok, párkányok, lépcsők, szökőkutak, szobrok, és más dekorációs tárgyak. A természetes kő gyönyörű minden formában. A természetes kőből készült  burkolatok örök életűek, akár beltéren  a lakásban, akár a kertben.

Bár a természetes kő nemzedékeken át fennmarad, azooban ápolnunk is kell a követ. Ellenkező esetben az idő múlásával megváltoztatja tulajdonságait. A kő ápolása nem bonyolult, csak tiszteletben kell tartania a kő típusát és felhasználását. Általában a legjobb természetes kőtisztítók szappanmentesek, mert a szappantól foltok keletkeznek. Ezután a kőfelületet jól le kell öblíteni. Ez eltávolítja a tisztítószer nyomait. A konkrét tisztítószert mindig az egyes kőtípusok kémiai összetételétől és jellegétől függően választják meg.

Gránit - tartós és kemény

A gránit egy mély magmás kőzet, amely a magma kristályosodásával jött létre. A fő kőzetalkotó ásványok a kálium földpát, a plagioklász és a kvarc, csillám, sötét ásványokból az amfibol és a piroxén is. Színét  az ásványi összetevők befolyásolják Leggyakrabban szürke és kékes-szürke színű, de más árnyalatok is ismertek.

Kül-és beltéri szabályos burkolat

Falburkolat

Soros falburkolat